Konuyu Oyla:
  • Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Warface Oyunu Detaylı İncelemesi
#1
warface_game-wide-790x493.jpg

GENEL BAKIŞ

YAZAR
Tarkan Taygar

SİSTEM GEREKSİNİMLERİ
Minimum Sistem Gereksinimleri:

İşletim Sistemi :Win XP 32 ya da daha üst bir versiyon
İşlemci :Core 2 Duo E4400 2.0GHz ya da Athlon 64 X2 Dual Core 4400+
RAM : 2 GB
Gerekli Boş Harddisk Alanı : 4 GB
Ekran kartı :GeForce 7600 GT 256MB ya da Radeon X800 XL(+256MB)
DirectXBig GrinX 9

Tavsiye Edilen Sistem Gereksinimleri:
İşletim Sistemi :Win 7 64 ya da daha üst bir versiyon
İşlemci :Core 2 Duo E6750 2.66GHz ya da Athlon II X2 245e
RAM : 4 GB
Gerekli Boş Harddisk Alanı : 4 GB
Ekran kartı :GeForce GTX 280 ya da Radeon HD 4870(+512MB)
DirectXBig GrinX 11

PLATFORM
PC
Xbox 360

DAĞITIMCI
Crytek

YAPIMCI
Crytek

ÇOKLU OYUNCU
Var

FORMAT
Dijital Dağıtım

YAPIM TARİHİ
2013

TÜR
MMOFPS

ARTILAR
Diğer MMOFPS oyunlarının aksine daha üst düzey grafiklere ve oynanışa sahip olması savaş atmosferini daha iyi yansıtmaya olanak sağlıyor.

EKSİLER
Normal süre zarfında yetersiz kalan dükkan ve çok nadiren görülen buglar. Uzun süreli bir oynanış vadetmiyor. Pay to Win adı verilen sistem Warface'de de işliyor.

KOMPLO, YOLSUZLUK VE KARMAŞA
İlk olarak geçtiğimiz 2013 yılında bir web tarayıcı oyunu olarak karşımıza çıkan Warface, o süreçte 25 milyonun üzerinde oyuncu tarafından oynanmış ve Guinness rekorlar kitabına adını yazdırmayı başarmıştı. O süre zarfından beri ilgimi çeken Warface’e önyargılarımdan dolayı yaklaşamamıştım, ta ki oyun Steam’e gelene kadar. Warface’i Steam üzerinden indirdim ve oyuna giriş yaptım.

Oyuna giriş yaptığım andan itibaren önyargıyla yaklaşmanın ne kadar yanlış olduğunu bir kez daha farketmiş oldum. Warface’e ilk olarak bazı eğitim görevleri ile başlıyoruz. Yapma zorunluluğu yok fakat eğitimi tamamladığınız takdirde bazı eşyaları kazanarak envanterimize ekleyebiliyoruz. Ardından ise hangi modda oynayacağımızı seçiyoruz. PvE ve PvP olmak üzere toplamda 2 ana mod bulunuyor. Ben, ilk olarak PvE moduna değineceğim. PvE modunda co-op olarak diğer Warface oyuncularıyla birlikte yapay zekalı askerlerle çatışıyor ve kontrol noktalarına ulaşmaya çalışıyoruz. İlk başlarda botların yapay zekaları sizlere oldukça kötü gelebilir fakat oyun ilerledikçe bu botların yapay zekaları gelişim gösteriyor.

Warface-TR-PVP-1024x576.png

PvP modunda ise diğer Warface oyuncularıyla mücadele ediyoruz, botlarla değil. MMOFPS’lerin her zaman ana modu PvP olmuştur. Bu durum Warface’de de geçerlilik gösteriyor. PvP modunda ilk olarak sunucu seçiyoruz. “Acemi Oyuncular” ve “Usta Oyuncular” gibi sunucular bulunuyor. Acemi sunuculara her rütbeye sahip oyuncu giremiyor. Adından da anlaşılacağı üzere sadece acemi rütbeye sahip oyuncular bu sunucularda boy gösterebiliyor. Usta oyuncularda ise giriş sınırlaması yok.

Her rütbeye sahip oyuncu girebilir, fakat bu sunucudaki oyuncular biraz daha profesyonel olduğundan düşük seviyeli oyuncu görmek bu sunucuda pek mümkün değil. Herhangi bir sunucuya girdiğimizde karşımıza o sunucunun lobisi çıkıyor. Bu lobide oyuncuların oluşturduğu odalar bulunuyor. Bu odalardan birine girerek savaşın ortasına dalmış oluyorsunuz, fakat odaların kendine ait farklı türleri bulunuyor. Warface’in grafiksel ve oynanış gibi etmenlerine değinmeden önce sizlere bu türler hakkında biraz bilgi vermek istiyorum.

Takım Savaşı
Warface’de Takım Savaşı, Sabotaj, Yıkım, İşgal ve Herkes Tek olmak üzere toplamda 5 adet oyun türü bulunuyor. Bu türlerin başında elbette ilk olarak “Takım Savaşı” modu geliyor. MMOFPS oyunlarının klasikleşmiş modu haline gelen “Takım Savaşı” modunda Warface ve Blackwood aldı iki takım birbirleriyle karşı karşıya geliyor. Takım olarak birlik içinde hareket ettiğimiz bu modda; belirlenen süre zarfında en çok öldürmeye sahip olan takım oyunu kazanıyor.

Sabotaj
Bu oyun modunda ise takımlardan biri düşman üssüne bombayı yerleştirme amacındayken diğeri de yerleştirilen bombayı etkisiz hale getirmek veya saldıran kuvveti yok etmeye çalışıyor. Raunt olarak oynanan bu modda da takım olarak hareket etmek oldukça önemli.

Yıkım
Dayanaklı olmanız gereken Yıkım modunda düşman komuta üslerini hava saldırıları gibi belli başlı yardımlarla yok etmeye çalışıyoruz.

İşgal
Oynadığım süre zarfında en beğendiğim mod olan İşgal modunda defans yapan takımın üç stratejik noktası bulunur. Bu takımın amacı, her ne olursa olsun bu noktaları korumaktır. Saldırı yapan takımın amacı ise bu noktaları ele geçirmektir. Ölen oyuncular birkaç saniye içinde yeniden dirilirler. Herhangi bir stratejik nokta kaybedildiğinde, defans yapan takım diğer stratejik noktaya geçerek onu korumaya çalışır. 15 dakika uzunluğunda olan bu oyunun süresi dolduğunda veya süre dolmadan önce tüm noktalar ele geçirildiğinde takımlar yer değiştirir. Aynı şeyi bu sefer diğer takım gerçekleştirir. 2 Raunt sonunda hangi takım daha fazla nokta ele geçirdiyse, o takım oyunu kazanır.

Herkes Tek
Son PvP oyun modumuz ise Herkes Tek modu. Adından da anlaşılacağı üzere bu modda herkes bireysel olarak hareket ediyor. Belirlenen süre zarfında en çok öldürmeye sahip olan oyuncu modun kazananı olur. Evet, Warface’in PvP modu bunlardan ibaret. Her modun da kendine ait bazı özellikleri bulunuyor yukarıda bahsettiğim gibi. Her modun farklı bir amacı olması sizleri oyun oynarken sıkılmaktan kurtarıyor.

Grafikler, sesler, atmosfer
Geliştiriciliğini Crytek’in yaptığı oyun haliyle CryEngine 3 oyun moturunun gücünü arkasına almış durumda. Bu açıdan grafikleri diğer MMOFPS oyunlarına nazaran daha üst seviyede olan Warface’in bu denli kaliteli grafiklere sahip olması oyunun atmosferine de artı etki katıyor. Ses bakımından da oldukça iddialı olan Warface silah seslerinden tutun da çevresel seslerine kadar her şey gerçekten çok iyi yansıtılmış.

ClassesWarface.png

Warface’de seçebileceğimiz Rifleman (Piyade), Medic (Paramedik), Engineer (Mühendis) ve Sniper (Keskin Nişancı) adı altında toplamda 4 adet karakter sınıfı var. Piyade; ateş gücünü sağlayan genel bir role sahip. Orta ve uzak mesafede savaşmak için en ideal karakter olan piyadeler ayrıca kendisine ve takım arkadaşlarına mühimmat verebilme özelliğiyle uzun PvE görevlerinde önemli rol taşıyor.

Paramedik sınıfı ise geleneksel kurtarma sınıfıdır. Hem kendini hem de takım arkadaşlarını iyileştirebilme özelliğine sahiptir. Mühendis sınıfının ana silahları SMG’dir. Bu silahlarla mühendisler; yakın ve orta mesafeden savaşmak için oldukça uygundur. Son sınıf olan keskin nişancı sınıfı ise herkesin bildiğini tahmin edebiliyorum. Uzak mesafeden destek sağlayan keskin nişancılar mermi başına en yüksek hasar oranı ile her saldırı ve savunma timinin vazgeçilmez unsurlarıdır.

warface30-1024x640.jpg

Harita bakımından da yeterli düzeyde olan Warface’de her oyun modunun kendine has haritası bulunuyor. Takım savaşların biraz daha küçük olan haritalar; işgal ve sabotaj gibi modlarda biraz daha büyük bir hal alıyor. 4 sınıf için de yeterli düzeyde alanları bulunan haritalar savaş atmosferini oldukça iyi yansıtacak düzeyde.

Son Sözler
Farkettiyseniz Warface için hiçbir kötü yorum yapmadım. Bunun nedeni ise her şeyiyle dört dörtlük bir oyun olması. Şu anda masaüstü sürümünün beta aşamasında olmasına rağmen birkaç bug hatası dışında başka bir hataya karşılaşmadığımı rahatlıkça söyleyebilirim. Warface bir MMO oyunu olduğu için Pay to Win kavramına da haliyle girmiş oluyor.

Fakat bu konuda bile oyuncuları oldukça düşünmüşler. Özel V.I.P gibi sistemler bulunuyor. Bunlar sayesinde oyunda harcadığınız her kuruşun sizlere olumlu yönde geri dönüşü oluyor. Eğer bir FPS türünden hoşlanıyor ve amansız bir mücadelenin ortasına dalmak istiyorsanız Warface’i mutlaka indirip denemeniz gerektiğini söyleyebilirim.

Anlatım ve İnceleme: Tarkan TAYGAR - Süper Karga
Ara
Cevapla
#2
Eyvallah Hocam
1
Cevapla
#3
Rica Ederim..
Ara
Cevapla


Hızlı Menü:


Şu anda bu konuyu okuyanlar: 1 Ziyaretçi


10tl.net Destek Forumu -

Online Shopping App
Online Shopping - E-Commerce Platform
Online Shopping - E-Commerce Platform
Feinunze Schmuck Jewelery Online Shopping