Konuyu Oyla:
  • Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
WT Awp Nedir ? Ne Demektir ?
Oyunda duyuyoruz, görüyoruz. Sniper'la öldürdüm, AWP ile aldım...

Peki aslında bu silah adlarının nereden geldiğini ve açılımlarının ne olduğunu biliyor muyuz?

İşte silahlar hakkında sizler için yapılan ufak bir araştırma...

ap.jpg

Sniper: Uzun mesafeden, normal ya da özel tüfeklerle atış yapan keskin nişancı demektir..
"Sniper" sözcüğü 1770 yıllarında İngiliz işgali altındaki Hindistan'da, orman içinde bir yere saklanıp kamufle olmuş İngiliz subaylarının, orman çulluğu (snipe) avlanmalarından adını almıştır. O günlerde bu çulluk avcılarına "snipers" denmiş ve bu deyim sonradan keskin nişancılara verilmiştir.

Günümüzde orduda bir asker türü haline gelmiştir. Bu askerlere keskin nişancı tüfekleri ile özel eğitim verilmektedir. Keskin nişancılar hedeflere çok uzaktan isabet etmek ya da çok küçük hedefleri vurmak için keskin nişancı ekipmanlarını kullanırlar. Ayrıca, düşman tarafından görülmemeleri için gizlilik ve kamuflaj eğitimlidirler. Kısaca geniş arazilerde,özel operasyonlarda yada ani baskınlarda oldukça etkili bir asker türüdür.

AW: AW'nin açılımı, Arctic Warfare'dir. Yani kutup savaşı.
Bu tüfekler genellikle soğuk havalarda, genellikle karlı havada ve yeri buz, kar kaplamış alanlarda kullanılır.

Hikayesine gelince...
Eskiden (1242'den sonra) çoğu kış savaşı doğu ve kuzey Avrupa'da yaşanıyordu. Bu savaşlar 1944'e kadar kar ve buzlar arasında sürmeye devam etti. Duruma uygun kamuflajlı uzun menzilli tüfekler de Arctic Warfare adını aldı.

Zaman geçtikçe değişik modeller üretildi. Bunların en bilineni AWP, Arctic Warfare Police anlamına gelmektedir.

Açılımı Arctic Warfare Police (Kuzey Kutbu Savaş Polisi) olan AWP, askeriyeye karşı yürütme gücü olarak kullanılan bir türdü. Dikkat çeken en büyük özelliği kendine bir has tasarımı olması ve açık yeşilin aksine siyah renkli olmasıydı.

Diğer türlerine göz atacak olursak;

AWM: Arctic Warfare Magnum. Diğerlerine göre çok daha güçlü olan tüfektir.
AWSM: Magnum'un geliştirilmiş ve daha yüksek menzile sahip tüfeğidir.
AWF: Arctic Warfare Folding. Hammaddesi polimer olan portatif AW modelidir.
AWS: Arctic Warfare Supressed. AWS'nin üretim amacı sessiz olmasıdır. Ses hızından daha yavaş giden kurşunları en fazla 300 metrede hasar verir.
AWC: Arctic Warfare Covert. AWS ile AWF karışımıdır. Sessiz ve portatif, kurulumludur.

İşte oyunda kullandığımız, belki de ileride kullanacağımız silahların açıklamaları bu yönde.

Artık herkes elinde nasıl bir tüfek tuttuğunu daha iyi biliyor.
Bol HeadShot'lar, İyi Fraglar.

Anahtar Kelimeler: Wolfteam, Awp, Sniper, Tüfeği, Hakkında, Detaylı, Bilgi, Sniper, Nedir, Ne, Demektir, Araştırma, Bilgi, Sahibi, Olun, Sniper, Keskin, Nişancı, Counter, Strike.
Ara
Teşekkürler.
1
Ara
rica ederim.
Ara
Sağol güzelmiş temada güzel uzun süre yoktum WTS'ye bakalım dedim çoktandır yokum Big Grin
1
evet, bende bir kaç gün girememiştim pc yoktu Smile h. geldin tekrardan. tema değişecek birazcık
Ara
Hocam RYS Son Of Rom ile ilgili avatar yapıyorum öneri font söylermisiniz  :s
1
Wolf in the City, Mf Really Awesome, The Cinthia Editon.

kendi pcm'de çok güzel fontlar vardı k. bakma
Ara
(12-07-2014, 05:05 PM)Edward Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Wolf in the City, Mf Really Awesome, The Cinthia Editon.

kendi pcm'de çok güzel fontlar vardı k. bakma

Sağolun hocam daha resim birleştiriyorum Smile
1
Smile
Ara

Hızlı Menü:

Şu anda bu konuyu okuyanlar: 1 Ziyaretçi

10tl.net Destek Forumu -

Online Shopping App
Online Shopping - E-Commerce Platform
Online Shopping - E-Commerce Platform
Feinunze Schmuck Jewelery Online Shopping