Konuyu Oyla:
  • Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ET (Akıllı Tahta) Kullanım Kılavuzu Sorunları
fatih-projesinde-gozden-kacan-firsat.jpg

FATİH projesi kapsamında okullara dağıtılan ET yani Etkileşimli (Akıllı) Tahtalarda sorun olabiliyor. İşte basit sorun ve çözümleri..

USB aygıt sorunları
Sadece " İlgili USB aygıt için doğru sürücü kurulu olduğundan emin olun"

Diğer sorunlar
Sistem saat ve tarih bilgisini gerek Bios’tan ya da işletim sisteminden yapabilirsiniz. Eğer her sistemi yeniden açışınızda sistem saat ve tarihi sizin kaydettiğiniz değeri korumuyorsa Bios piliniz bitmiş olabilir ve bu pili değiştirtmeniz gerekebilir. Bununla ilgili servis merkezine başvurunuz

“ETKİLEŞİMLİ TAHTA” ürününü yeniden başlatmak
“ETKİLEŞİMLİ TAHTA” sisteminiz bir hata sonucu donmuş, takılmış ise sisteminizi yeniden başlatmanız gerekebilir. Ürünün işletim sistemi üzerinden sistemi kapatmaya cevap vermemesi durumunda güç düğmesini 4 saniye kadar basılı tutunuz.

Önemli !
“ETKİLEŞİMLİ TAHTA” ürününüzü yukarıda açıklandığı şekilde kapatıyor olmanız, kaydedilmemişverinin kaybına sebep verir.

Sabit disk sorunları
Bios ayarlarınızın doğru yapıldığından emin olun. Sabit disk modülü bozulmuş olabilir. Destek alabilmek için teknik bölüme danışın.

Sabit disk çok yavaş çalışıyor.
Sabit diskinize yazılmış olan veri işletim sistemi altında sistem araçlarında “Defragment” aracılığıyla yeniden bütünleştirilebilir. Sabit diskin performansını aşağıya çekebileceğinden virüs taraması yapmanız da oldukça önemlidir.
Klavyede genellikle sağ bölümde ayrı olarak varolan numerik karakterler yazmamaktadır.
“Num Lock” ledinin yandığından emin olunuz.

Ses sorunları

Ses seviyesinin düşük olmadığından veya tamamen sesin kapalı olmadığından emin olun. Ses sürücüsünün ve de uygulamasının doğru bir şekilde kurulu olmasını sağlayın. Ürünün Hazırda Beklet modunda olmadığını görün. Harici bir hoparlör kullanma durumunuzda kablo bağlantılarının doğru
yapıldığından emin olun.

Kaydetme fonksiyonu çalışmamaktadır.
Oynatma ve kaydetme sesi seviyesini ayarlayın. Kaydeden kaynak aygıtın doğru çalıştığından emin olun.

Harici mikrofon ve işitsel aygıtlar çalışmıyor.
Kabloların doğru ve sağlam bir şekilde takıldığından emin olun. Kurulması gereken sürücünün kurulduğunu control ediniz. Ses ayarlarınının ve de sistemin sessizde olup olmadığına bakın.

Ağ sorunları
Ağ sürücüsünün doğru bir şekilde kurulduğundan emin olun. Ağ kablosunun doğru takılmasını sağlayın. Sisteminizde ağ ayarlarının doğru olduğunu kontrol edin. Kullanıyor olduğunuz kullanıcı adı veya şifrenin doğru girildiğinden emin olun. Doğru ağ protokollerinin ve de ayarlarının
etkinleştirildiğini görünüz. Bunlardan bir sonuç çıkmaması durumunda ağ yöneticisine danışın.

Dokunmatik Ekranı Kullanmak
Dokunmatik ekran Gömülü Bilgisayar Modülü’ne entegre olarak çalışmaktadır. “ETKİLEŞİMLİ TAHTA” ürününüze HDMI veya VGA üzerinden harici bir kaynak bağladığınızda ürününüzün dokunmatik ekran özelliğini kullanmak istiyorsanız, harici kaynağı bir USB-USB kablo ile “ETKİLEŞİMLİ TAHTA” ürününüze bağlayınız

UYARI: Etkileşimli Tahta ürünüzde dokunmatik ekran özelliğinin etkin olabilmesi için Windows ya da Linux işletim sistemlerinin başlatılmış olması gerekmektedir.

İşletim Sistemi
ETKİLEŞİMLİ TAHTA ürününüzle beraber sizlere Sürücü CD’si de verilmektedir. Bu CD’de var olan sürücüler ürününüzü dengeli çalıştıran güncel sürücülerdir. Aynı zamanda CD’de verilmiş olan sürücüler ürününüzde D dizininde de bulunmaktadır. Zaman içinde yeni versiyonları çıkan sürücü bilgisini Servis Merkezi’nden edinebilirsiniz. Sürücüleri kurarken kullanıyor olduğunuz işletim sistemi
ile ilgili sürücüleri kurmanız gerekmektedir.

PARDUS 2011.2
ETKİLEŞİMLİ TAHTA ürününüzle beraber sizlere Sürücü CD’si de verilmektedir. Bu CD’de var olan sürücüler ürününüzü dengeli çalıştıran güncel sürücülerdir. Aynı zamanda CD’de verilmiş olan sürücüler ürününüzde D dizininde de bulunmaktadır. Zaman içinde yeni versiyonları çıkan sürücü bilgisini Servis Merkezi’nden edinebilirsiniz. Sürücüleri kurarken kullanıyor olduğunuz işletim sistemi ile ilgili sürücüleri kurmanız gerekmektedir.

Kurulum
Pardus Diski “Etkileşimli TAHTA” Harici Optik sürücü üzerinden kurulmaktadır. Önyükleme ayarlarında harici Optik sürücü seçilmesinin ardından Türkçe kurulum menüsü gelir ve gerekli yönlendirmeleri yapar.

Sistem Geri Yükleme
Bir program veya sürücünün yüklenmesi bazen Windows 'un yavaş veya beklemeyen bir şekilde çalışmasına neden olabilir. Sistem Geri Yükleme, bilgisayarınızın sistem dosyalarını ve programlarını her şeyin yolunda gittiği bir zamana döndürerek sorun giderme için saatlerce çabalamanızı potansiyel olarak önleyebilir. Belgelerinizi, resimlerinizi ve diğer verilerinizi etkilemez. Geri Yükleme'yi başlatmadan önce tüm açık dosyaları kaydedin ve bütün programları kapatın. Sistem Geri Yükleme, bilgisayarınızı yeniden başlatır.
1. Başlat düğmesini tıklatarak Başlat menüsünü açın. Arama kutusuna Sistem Geri Yükleme yazın, ardından arama sonuçları listesinde Sistem Geri Yükleme'yi tıklatın.
Yönetici parolası veya onay istenirse parolayı yazın veya onay verin.
2. Bir geri yükleme noktası seçmek ve bilgisayarınızı geri yüklemek için sihirbazdaki adımları takip edin.

Sistem Kurtarma
Windows başlangıç esnasında F8 tuşuna basılarak gelişmiş önyükleme ayarları ekranına girilir.
Çıkan ekranda “Windows’u Yeniden Yükle” seçeneği seçilerek geri yüklemesi işlemi başlatılabilmektedir.
Sistem kurulumu tamamlandığında “C sürücüsü” altında önceki işletim sistemine ait dosyaların bulunduğu “Windows.Old” klasörü bulunmaktadır. Önceki işletim sistemine ait dosyaları bu klasörde
bulabilirsiniz. Daha sonra isterseniz bu klasörü silebilirsiniz.

Sistem Geri Yükleme - 2
Kickoff Uygulama Çalıştırıcı>Uygulamalar>Sistem>Nepomuk Yedekleme’yi açınız.

DOKUNMATİK EKRANIN AYARLANMASI
Cihaz açıldıktan sonra masaüstü ekranında bulunan “Touch Screen Control Panel” sembolü üzerine çift tıklayarak ayarlama programını açınız.

Ara

Hızlı Menü:

Şu anda bu konuyu okuyanlar: 1 Ziyaretçi

10tl.net Destek Forumu -

Online Shopping App
Online Shopping - E-Commerce Platform
Online Shopping - E-Commerce Platform
Feinunze Schmuck Jewelery Online Shopping