Konuyu Oyla:
  • Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bilinçlenmek İçin Bilgiler
Bunu yazmamın sebebi biraz da olsa yaşı küçük arkadaşların cahilliğinin sürekli gözüme batmasıdır. Bunu bi kibir göstergesi olarak algılamayın, çok fazla yalan yanlış bilgiler ve hatalar mevcut. Gözüme çarpanları size yazayım.

''-De'' Ekinin yazılışı

%99 kesimin, hatta TY'lerin OG'lerin bile -de ekini defalarca yanlış kullandığını gördüm. Şimdi -de ekini nasıl ayırt edicez onu belirteyim:

Bağlaç olan -de ayrı yazılır, bunu nasıl anlarız ?

Bu -de lerimiz bulunma anlamı katmazlar. Daha çok bir şeyin sonradan dahil olma veya belirtilmesine bağlıdır. Ör: Ahmet de bizimle geliyor. Sen de az değilsin. O da sana bakıyor.

Bunlar ayrı yazılır.

Birleşik olarak yazılan -de ise şöyledir:

Bulunma anlamı katarlar. Kolayca ayırt eebilirsiniz. Ör: Evde kalmış kitabım. Sende kaldı gözüm. Gibi.

Tanrı ve Allah Kelimelerinin Ayrı Tutulması :

En çok rahatsız olduğum durumlardan biridir. Allah uludur diyip Tanrı'ya söveni çok gördüm. Hatta Necip Fazıl Kısakürek'in Allah Tanrı'nın belasını versin diye de bir lafı vardır. Burada bilinen yanlış sadece dil kökeninin farklı olmasıdır. Allah arapça bir kelimedir ve Tanrı da Türkçe. İkisi arasında hiçbir fark yoktur. Yani isminin illaha Arapça söylenmesi zorunluluğu yoktur. Tanrı kelimesini Allah'tan ayırt etmek saçmalıktır. Bana sorarsanız ben genelde Allah'ı kullanıyorum ama cahil kalmanın da bir anlamı yok.

Türkçe'nin Katledilmesi :

Daha çok küçük yaştakiler için havalı görünmenin yollarından biridir. Ki bu Ulu Önder Atatürk'e yapılan en büyük saygısızlıktır. Forumda Gesgolt ismiyle beni tanıyan bu konudaki hassaslığımı bilirler. Saçmalamanın alemi yok arkadaşlar. Olduğu gibi kullanın ki kemikleri sızlamasın.

Selamün Aleyküm :

Oyuna girişlerde sık sık kullanılan kelimedir. İyi güzel kullanın fakat kullanıyosanız da düzgün kullanalım değil mi ? Süleyman Aleyküm diye gireni bile gördüm odaya. Doğrusu Selamün Aleyküm'dür. Ağızdan Selamın Aleyküm diye çıktığı için fazla yanlış yapılır. Bu da küpe olsun. Bana sorarsanız ben genelde ''Merhaba veya selam'' kelimelerini kullanıyorum.

Kampanya İçeriklerinin Okunmaması :

Fazla bir şey söylemeye gerek yok konu açmadan önce dikkatlice okuyun.

Espiri Olayları :

Forumda ve oyunda sağolsunlar espiri yapma çabalarında olan arkadaşlar pek bir fazla. Güldüklerim de oluyor camdan atlatanlar da oluyor. Önce biraz düşünün, karşınızdaki insanın özelliklerini tanıyın ve ona göre ayarlayın yapacağınız şakayı. Ve bence önerimdir sonuna anlaşılmayacak bir espiri olmadıkça ''Big Grin'' koymayın. Kanımca daha hoş olur.

Sosyal Ortamları Kullanış Biçimi :

Sakın ola sakın Facebook, Twitter gibi ortamları sadece 'içerisi gönderme kaynayan' aşk mesajlarıyla donatmayın. Bu sizi itici bir insan yapabilir çünkü karşı tarafa bıkkınlık verir. En tiksinç bulduğum durumlardandır. Ögh.

Müzik Zevki :

Müzik zevkinizi asla kendinizi kasacak bir şekilde ayarlamayın. Ne bileyim havalı görünmek için ne anlama geldiğini bilmediğiniz yabancı müzikler arasına dalmayın. Ha ama lütfen, sakın Arabesk Rap gibi akraba evliliğimsi bir müzik türü arasına da kapılmayın. Hayat güzel, karamsar olmanın anlamı yok. Bana sorarsanız ben genelde yabancı dinlerim ama ne hikmettir ki çoğu Türkçe şarkıyı da bilinçaltımda ezbere biliyorum. Şaşırtıcı. Bazen de Ahmet Kaya dinlediğim olur. Çok çarpıklar evet ama napalım adam işini biliyor. Yabancı olarak da belli bir kategorim yoktur. Yok metaldir yok rocktır yok poptur. Neyi güzel bulduysam dinlerim. Kategori olarak öneri isterseniz konu altından verebilirim.

Hocalar ile İlişki :

Şahsen bilincim yerine geldiğinden itibaren hocalar ile ilgili olan ilişkimi hep aynı tutmuşumdur. Genelde sempatik davranırım ama ders konusunda hiçbir yalakalıkta bulunmam. Doktor Mert der ki : Asla hocalara not vermeleri için yalvarmayın. Bir hocadan da asla dayak yemeyin, karşılık verin. Sınav için de ağlamayın. (Kopya çekerken yakalanıp 0 almışlığım vardır tabi şuan üniversitede okuduğum için rahatım)

Siyasi Görüşünüz :

Siyasi görüşünüzü asla dangalakça bir şekilde ortaya höppedenek vurmayın. Saçma bir davranıştır. Sizi iticileştirir ve insanların aklında hep unutulmayan bir zaafınız olarak kalır. Karşınızdaki eğer bir siyasi görüş ortaya sunuyorsa onu tek kelimede susturamayacaksanız hiç konuşmayın. Bırakın ötsün dursun. Saygı sınırlarını da aşmadıkça karşı atakta bulunmayın. Ha olur da Atatürk'e bir laf ederse o sırada ağzını yüzünü indirmeniz tavsiyemdir.

Karakter Yapınız :

Bence bir insan olduğu gibi davranmalı. Herkese kendini sevdirmenin bir anlamı olduğunu sanmıyorum. O tür insanlardan hayır gelmez. Sen kendi yolunda yürü seni seven sevsin, sevmeyene kapı. Tabi bunun da dış etkilerini düşünün. Salak gibi davranıp da bu felsefeyle hareket etmemek lazım. Aman dikkat.

Arabalar :

Türk erkeklerinin çoğunun araba merakı vardır. Genelde hepsinin merakı babasının kucağında direksiyonu döndürmekle başlar. Fakat çok fazla yapılan hata var. Yolda giderken önümde çok fazla görüyorum altında 100'ü geçemeyen şahinlerle kızlara artistlik yapmaya çalışanları. Saçmasınız abi. Eyvallah o merak bende de olduğu gibi diğer insanlara da saygı duyuyorum. Fakat Ankara gibi bir yerde yaşıyorsanız trafikde delirmemek zordur. Daha dikkatli, daha özenli kullanın. Sürat yapın ama yerinde yapın. Boyunuzdan büyük işlere kalkışmayın.

Hayvanlara Davranış :

Zamanımda bir köpeğim vardı ve ondan sonra köpek korkum kalmamıştı ki zaten fazla da yoktu. Şu an 10 yaşındaki çocukların çamaşır ipini tasma niyetine takıp güzelim köpekleri güya gezdirerek eziyet ettiklerini görüyorum. Hayvanlara iyi davranın. Bir hayvandan korkuyosanız bile bu ona kötü şeyler yapabileceğiniz anlamına gelmez. Çıkıp da bir köpeğin ağzında torpil patlatmayın veya bu tür şeyleri başka hayvanlara uygulamayın. Daha önce yapmış olabilirsiniz fakat artık bi dur demek lazım.

İnci Sözlük Espirileri :

Artık lanet olsun ki her espirisini bilir hale geldim. Her 2 lafının birini sözlükten alıntı yapan insanlardan nefret ediyorum. Espirileri bilin evet ama yerinde yapın. Her yerde anan yanımda diyen insanlar görmek hoş değil.

Şimdilik aklıma gelen bu kadar. Rahatsız olduğum konularda önerilerde bulundum ve asla, dini, siyasi bir mesaj bulundurmadım. Umarım dikkate alınır. Devamı gelebilir.
Ara
Wolfteam ekstrada niye paylaştınki bu konuyu ¿ Big GrinD
1

TEŞEKÜRLER..
1
@poyased: Bilmem Big GrinD
@PB: Rica Ederim.
Ara

Hızlı Menü:

Şu anda bu konuyu okuyanlar: 1 Ziyaretçi

10tl.net Destek Forumu -

Online Shopping App